10Days
12Hours
51Minutes
52Seconds

Är du redo att ha riktigt roligt samtidigt som du mejslar fram din trädgårdsvision?

Att gå ifrån en plottrig eller tråkigt kal trädgård till en härlig oas är så mycket enklare än du tror! 
Du har all kreativitet och alla idéer som behövs - du behöver bara få hjälp att forma dem till en följsam grönska och härliga trädgårdsrum.
I den här onlinekursen vägleder jag dig steg-för-steg så att du enkelt kan utforma din egen trädgård till en plats att njuta i. En trädgård som passar just din stil och dina behov.
Och så lär jag dig vilka fleråriga växter du kan använda dig av så att du kan skörda mängder av just det du tycker om att äta, år efter år.

Ätbar Trädgårdsdesign är för dig som vill sluta spendera tusenlappar på ogenomtänkta beslut (eller misstag?) och äntligen få till en design som håller långsiktigt - en design som du har varit med och format från grunden med stöd av mig. 

Kursstart för handledda studier 1:a April

"Med det Malou har lärt mig kan jag nu skapa drömträdgården på min gård!"

- Det jag har fått ut allra mest av kursen är att kunna designa och planera trädgården i flera dimensioner, vilket har gett mig otroligt många nya idéer för vår trädgård. Med kunskaper från kursen kan jag nu planera och anlägga alla trädgårdsrum jag drömmer om på vår gård!

Helen Fransson

Ätbar trädgårdsdesign

Ätbar trädgårdsdesign

"Istället för att boka en vanlig trädgårdskonsultation där du får 2 snabba timmar och längtar efter mer efteråt
Kan DU bli din egen trädgårdsdesigner som får planera din oas full av ätbara växter på ditt unika sätt...   

Med tillgång till kunskapen precis när och var du vill ha  den kommer du att ge MASSOR av näring till din passion för trädgården.
Så låt din hobby blomstra och skapa rumslighet i trädgården med alla ätbara växter du vill ha!
Det är inte så svårt som du tror..." 

När du har nått slutet av kursen kommer du:

Ha en tydlig trädgårdsvision

Du vet nu vad du vill ha och behöver i din trädgård. Både när det kommer till funktioner och ätbara växter. Du känner till platsens förutsättningar och har valt ut utgångspunkten för din trädgårdsresa!
(Istället för att om ett år fortfarande känna dig vilsen över var du ska börja någonstans)

Självsäkert skapa trädgårdens former

Du vet hur du ger din trädgård ett vackert helhetsintryck genom att strukturerat planera trädgården från tak och väggar till golv. Du kan skapa lummiga trädgårdsrum och vackert balanserade rabatter. (Ingen mer frustration över hur många tusenlappar, tid och energi du slösat på ogenomtänkta val i trädgården
år efter år. )

Enkelt blanda in ätbara växter i din trädgårdsdesign

Du har kunskap om massor av fleråriga ätbara växter för just din trädgårds förutsättningar. Och hur du kan använda dem för att skapa olika uttryck i din trädgård.
Du kan se fram emot att planera middagen för familjen eller när kompisarna kommer över baserat på vad som växer i trädgården just då. Fleråriga ätbara växter som ger dig härliga skördar år efter år är välinvesterade pengar då de ofta ger mer skörd ju äldre de blir. 

Ha ritat DIN ätbara trädgårdsdesign

För nu har du en färdig trädgårdsritning för din ätbara drömträdgård! (Även om du är helt ny på att rita och aldrig har jobbat med ritningar innan) Med hjälp av trädgårdsritningen har du nu en tydlig vägvisare som hjälper dig - från ditt första spadtag till färdig trädgård.
Trädgårdsritningen gör att du har tagit ett jättekliv till att äntligen kunna sitta och vila i din trädgård utan stress om måsten och borden. Du har oasen du alltid dröm om och vad är väl inte det värt?

Men framför allt...

Kommer Ätbar trädgårdsdesign att ge dig självförtroendet och glädjen i att vara kreativ i
både skapandet och odlandet i din trädgård.
Och ge dig friheten i att välja vad du vill att din trädgård ska ha för känsla och stil.
Du behöver inte vara ett proffs - alla klarar av det här för att det är så himla roligt!

Men framför allt...

Kommer Ätbar trädgårdsdesign att ge dig självförtroendet att vara kreativ i både skapandet och odlandet i din trädgård. Och de dig friheten i att välja vad du vill att din trädgård ska ha för känsla och stil.

Handledda studier Engångsbetalning

4490 kr

 • 22 lektioner med tillhörande arbetsböcker
 • 4 tillfällen med Live Q&A med mig och tillgång till kursens privata community 
 • Handledda studier under 6 veckor, därefter livslång tillgång till materialet 
 • Färdiga planteringsritningar för trädgårdens olika lägen
 • 3 månader GRATIS medlemskap i medlemsportalen Trädgårdslivet

Handledda stuider
Delbetala på 3 månader

1690 kr

Per månad i tre månader

 • 22 lektioner med tillhörande arbetsböcker
 • 4 tillfällen med Live Q&A med mig  och kursens privata community 
 • Handledda studier under 6 veckor, därefter livslång tillgång till materialet 
 • Färdiga planteringsritningar för trädgårdens olika lägen
 • 3 månader GRATIS medlemskap i medlemsportalen Trädgårdslivet

Självstudier engångsbetalning

2490 kr

Studera självständigt

 • 22 lektioner med tillhörande arbetsböcker
 • Läs kursen självständigt helt i din egen takt 
 • Färdiga planteringsritningar för trädgårdens olika lägen
 • En månad GRATIS medlemskap i medlemsportalen Trädgårdslivet"Det roligaste jag  gjort på många år!"

Den här kursen gav mig så mycket ny kunskap, nya tankar och nya bättre idéer då jag lärt mig mer om trädgård, växter och trädgårdsdesign. Som nybliven trädgårdsägare har det här varit mig till stor hjälp! Malou är så himla bra på att förklara hur man ska tänka och steg för steg kring sin trädgård och växter. Så helt plötsligt har man ritat sin egna design för trädgården! Hon finns också tillgänglig för att bolla med om något känns oklart vilket jag verkligen uppskattar! Det roligaste jag gjort på många år!

Janet Johansson

Hur skulle din trädgård se ut om du gick från dagdrömmar till verklighet?

Ätbar trädgårdsdesign är onlinekursen där du kommer gå ifrån att känna dig frustrerad över att inte hitta rätt struktur i trädgården - till att självsäkert planera för en vacker ätbar trädgård med snabba resultat och större skörd.

Hur skulle din trädgård se ut om du
gick från dagdrömmar till verklighet?

Känns din trädgård bara rörig och tråkig? Kanske har den några buskar där, ett träd här eller så så har du en helt ny trädgård utan någonting alls?

Ätbar trädgårdsdesign är onlinekursen där du kommer gå ifrån att känna dig frustrerad över att inte veta var du ska börja.
- Till att självsäkert planera för en ombonad och inbjudande plats att njuta i för att du har investerat i att göra den både vacker och ätbar.

Så vad vill DU ha i din trädgård?
Kanske är det fluffiga rabatter, slingrande gångar, ett mysigt hörn för barnen, mysiga rum eller ett ätbart skogsbryn?

Oavsett vad det är, I'VE GOT YOU!

10Days
12Hours
51Minutes
52Seconds

Karin Johanson

"Så lärorikt och roligt! Malous kunskap och positiva energi smittar verkligen av sig och föder kreativitet. Kursen är bred och kan bli så djup som du själv vill där du vill fördjupa dig. Den har gett mig nya ögon i min trädgård där jag stannat upp, verkligen sett och gjort aktiva val. Med de verktyg vi fått med oss är det lättare att förstå vad jag tycker om och inte. Att både välja till och välja bort - att göra en plan och hålla sig till den. Du är en fantastisk inspiratör Malou!”

Ulrika Svensson

"Jag älskar denna kursen! Jag har fått ett helt annat sätt att se på min trädgård. Jag har inte kunnat komma fram till hur trädgården skulle se ut sen vi gjorde om den. Tack vare kursen får jag en tydlighet i vad jag vill med min trädgård. Jag har lärt mig så mycket om hur man naturligt kan få in ätbara växter. Kursen kan verkligen rekommenderas! Och den är värd varenda krona!"

Sara Narveby

"Jag har fått en helt ny känsla och förståelse för min trädgård efter kursen och massor av idéer på hur vi ska fortsätta utvecklas ihop på ett sätt som passar hela familjen, trädgården och vad vi vill skörda! Dessutom nya trädgårdsvänner på distans, fantastiskt fint! Malous generösa attityd smittar av sig och våra digitala träffar har varit väldigt roliga och givande.
Tack Malou och alla deltagare i första kursomgången för allt!!!"

Innan du får veta allt om kursen ska du få veta mer om vem den är till för...

Du är drömmaren med stora ambitioner för din trädgård, men som är trött på att spendera en massa tid och pengar utan att få till den som du tänkt dig. Du är redo att skapa en vacker trädgård som passar dig och din stil där de ätbara växterna är en naturlig del av den. 
Oavsett om du....
 • Är lockad av idén att planera din trädgård med fokus på fleråriga ätbara växter, för skörd år efter år. Där de ätbara växterna kombineras med den övriga trädgårdens innehåll så att de skapar en helhet tillsammans.
 • Vill lära dig att skapa en vacker och enhetlig trädgård med lummiga trädgårdsrum som passar just din stil och dina behov. Och den får gärna innehålla ätbara växter!
 • Vill ha en lättskött men ändå vacker, lummig trädgård så att du kan tillbringa mer tid till att göra det du älskar med dem du älskar allra mest. Och då är det extra skönt med ätbara växter som återkommer år efter år även om du inte lagt ner någon extra tid på dem.
 • Är helt ny med trädgård och känner att du saknar kunskap och erfarenhet för att planera en vacker och enhetlig trädgård. En trädgård som belönar dig med både grönska, blomning och en rik skörd. 

Du är på helt rätt plats och jag ska berätta exakt hur Ätbar trädgårdsdesign kommer att ge dig verktygen, inspirationen och det stöd du behöver i resan till din drömträdgård!

Det här får du i kursen Ätbar Trädgårdsdesign

De fem nyckelbesluten: 

Det här är varför det lönar sig att lära sig ifrån någon som gjort saker före dig - jag vet exakt var de flesta fastnar och missar viktiga bitar i processen av att skapa sin drömträdgård. I den här modulen kommer vi direkt att ta tag i de 5 vanligaste besluten som skulle kunna stoppa dig från att fortsätta framåt om du lämnar dem till sista minuten.

Vi kommer att börja med att sätta grunden till att lyckas genom att ta några viktiga beslut med målet att hjälpa dig uppnå TOTAL klarhet i vad du ska skapa och hur du ska ta dig dit.

Du kommer att ta en genväg genom att konkretisera dina idéer och hitta dina behov. Du kommer att få knepen till hur du tar reda på din trädgårds förutsättningar utan att känna dig överväldigad. Och du kommer att få med alla de viktiga funktioner din trädgård behöver innehålla.

Slutligen kommer du att kartlägga vilken som är den bästa utgångspunkten för dig i din trädgårdsresa (det är lättare än du tror) så att du får en kristallklar bild av vad du har för mål igenom resten av kursen. 

Det här lär du dig:

 • Få dina 5 viktigaste trädgårdsbeslut gjorda så att du kan fortsätta framåt självsäkert och strukturerat
  De här 5 besluten kommer att agera som näringen som gör att din drömträdgård växter sig stark och vacker. Vem kunde tro att det kunde vara så enkelt att komma igång genom att ta några genomtänkta beslut INNAN du sätter igång med det praktiska?

 • Det du behöver veta för att ta reda på platsens förutsättningar
  När du vet platsens förutsättningar vet du också vad du ska arbeta med, inte emot, för att skapa en lättskött och vacker trädgård.

 • Hitta den gyllene medelpunkten mellan nyckelbesluten
  För punkten där din stil och dina behov kombineras med vad du vill ha i din trädgård. Och vilka förutsättningar som finns på platsen du väljer att arbeta med. På så vis lägger du grunden för din idealiska trädgård.

Trädgårdens former:

Räck upp handen om du har det här problemet: Du vill så gärna förverkliga alla dina idéer, men känner snabbt att själva processen från tanke till verklighet gärna spinner iväg, till en överväldigande röra som slutar med att trädgården känns antingen plottrig eller tom.
Istället åker du till trädgårdsbutiken och lägger en massa pengar på växter för att de är så fina i blom just då men utan en plan för var du ska ha dem.
Du får en liten kick för stunden men trillar snart tillbaka i samma frustrerande känsla.

Och jag förstår precis hur det känns. 

Du vill att din trädgård ska reflektera dig och allt du älskar men du vill på samma gång att den ska vara enhetlig och genomtänkt.

Det är därför du i Modul 2 får tillgång till exakt det jag använder mig av varenda gång jag designar en trädgård utan att känna mig vilsen bland alla intryck.

Det här lär du dig:

 • Trädgårdsstilarnas 2 grundpelare
  Hur du identifierar din stil med hjälp av grundpelarna för att få idéerna organiserade och dig själv redo att få ner dem på en ritning.

 • Använda växterna som byggstenar
  Strategierna för att lära dig hur du skapar lummiga trädgårdsrum, från golv till tak.

 • Exempel som accelerator
  Använd mina exempel som grund för att ge dig det extra självförtroendet du behöver för att experimentera vidare på egen hand.

Trädgårdens ätbara växter:

Nu när nyckelbesluten och trädgårdens former är framtagna är det dags att välja ut det som gör det här till en Ätbar trädgårdsdesign och gör att du kommer att kunna skörda från din trädgård år efter år.
 
Här får du en genomgång av en mängd ätbara växter som kan utgöra ryggraden i din drömträdgård. Och du får även en genomgång av olika växtplatsers förutsättningar. Allt för att göra ditt val av växter så enkelt som möjligt.
 
Känner du att du inte kan så mycket om olika växter kommer den här modulen bryta ner det till dig i enkla växtbeskrivningar som gör att du vet var varje växt trivs nånstans, hur stor den blir, vad som är ätbart på den och vad du kan göra med den.

Det här lär du dig:

 • Lär dig växtplatsernas förutsättningar
  Med hjälp av nyckelbesluten i modul 1 och lektionen om växtplatsernas förutsättningar i denna modul lär du dig vilka växter du ska välja för att snabbt få en väletablerad, vacker och lättskött trädgård.

 • 69 ätbara växter till din ätbara trädgårdsdesign
  Det finns fler ätbara växter än vi tror, för alla delar av vårt avlånga land. Genom mina växtbeskrivningar får du förslag på träd, buskar, klätterväxter, perenner och lök till din ätbara drömträdgård.

Tre steg till din trädgårdsritning:

Grattis!
Nu när du har tagit dina nyckelbeslut, lärt dig att skapa trädgårdens former och valt ut ätbara växter är det dags att rita upp din drömträdgård!  

För vissa, är det här den roligaste delen av processen. För andra är det den mest skrämmande. Oavsett hur du känner kommer den här modulen att bryta ner ritandet och faserna i en enkel, rolig och ursäktsfri process som garanterar att du får din ritning strukturerat gjord. 

Det här lär du dig:

 • Skapa en tydlig grundritning
  Många struntar helt i den här delen när de gör om i sin trädgård och blir frustrerade när slutresultatet inte blir som de tänkt sig. I den här lektionen lär du dig exakt hur du ska göra en grundritning som ger dig de bästa förutsättningarna att lyckas.

 • Släpp lös din kreativietet
  Lär dig hur processen av kreativt skissande kan gå till när du ska få dina idéer på papper - och prova dem i verkligheten innan du sätter spaden i jorden.

 • Hur du skapar din trädgårdsritning
  Skapa slutritningen som du jobbar efter när du förverkligar din drömträdgård (hint: du behöver INTE rita något snyggt konstverk) Den kommer att göra det enklare att planera vad du ska göra först, vad du kan göra själv och vad du kan behöva hjälp med.

När du anmäler dig under
den här begränsade tiden

 • 4 moduler
  Som visar dig precis allt du behöver för att omvandla dina idéer och tankar till en trädgård med ett vackert helhetsintryck och mängder av ätbara växter.
 • 22 lektioner
  Med strategierna och teknikerna du behöver för att förverkliga din drömträdgård.
 • Nedladdningsbara Guider och Arbetsblad till alla lektioner
  Så att du har tillgång till materialet när, var och hur länge du vill.

( Värde 6990 kr)

Du får tillgång till en modul i veckan

(Förutom under implementeringsveckorna) -  så att du har ordentligt med tid att dyka in i lektionerna och göra färdigt i lugn och ro INNAN du går vidare till nästa modul.

Jag gör så här för att hålla koll på din tid, uppmärksamhet och fokus samtidigt som jag besparar dig från att känna dig överväldigad. Eftersom det är det allra vanligaste som får skapandeprocessen att stanna upp. 

Dessa bonusar som hjälper dig ytterligare en bit på vägen när
du skapar din ätbara drömträdgård

Dessa bonusar som hjälper dig ytterligare en bit på vägen när
du skapar din ätbara drömträdgård

Bonus 1 (För handledda studier)

4 tillfällen med Live Q&A med mig  och kursens privata community Ätbar trädgårdsdesign

(Värde 3690 kr)

Kursen Ätbar trädgårdsdesigns community ger den unika upplevelsen av studiekamrater igenom hela kursen. Oavsett om du behöver feedback, någon att bolla idéer med, pepp eller kunskap så hittar du det i gruppen.

Det är så givande att ha de här typen av gemenskap till hands under skaparprocessen.

Utöver den här fantastiska gruppen av trädgårdsvänner kommer även jag att sända Livelektioner via Zoom vid vardera av de fyra modulerna och svarar på dina frågor för att du ALDRIG ska känna att du fastnat. Det här är det näst bästa alternativet till att ha mig som personlig coach.

Bonus 2

Färdiga planteringsritningar för
trädgårdens olika lägen. 

Färdiga planteringsritningar för trädgårdens olika lägen. 

(Värde 4800 kr)

Du har skapat din ätbara trädgårdsdesign, valt ut växter och skapat din trädgårdsritning. Nu är det dags att plantera. Det betyder att det är dags att gå ner på detaljnivå och plantera växterna på ett harmoniskt sätt som förhöjer din ätbara trädgårdsdesign.

Som tur är får du med kursen Ätbar trädgårdsdesign med dig planteringsritningar för trädgårdens olika lägen som hjälper dig att skapa proffsiga planteringar.  

Med dessa färdiga planteringsritningar ritade av mig, Malou, kommer ditt skapande bli ännu lättare! i den här tidsbegränsade bonusen får du exklusiva planteringsritningar som du kan använda i din trädgård antingen som de är eller som inspiration till dina egenkomponerade planteringar. Bonusen släpps ihop med modul 2, Trädgårdens former.  

Tillsammans är allt detta värt totalt 15480:-

Men du kan gå med i Ätbar trädgårds design idag för bara...

Handledda studier Engångsbetalning

4490 kr

 • 22 lektioner med tillhörande arbetsböcker
 • 4 tillfällen med Live Q&A med mig och kursens privata community 
 • Handledda studier under 6 veckor, därefter livslång tillgång till materialet 
 • Färdiga planteringsritningar för trädgårdens olika lägen
 • 3 månader GRATIS medlemskap i medlemsportalen Trädgårdslivet

Handledda stuider
Delbetala på 3 månader

1690 kr

Per månad i tre månader

 • 22 lektioner med tillhörande arbetsböcker
 • 4 tillfällen med Live Q&A med mig  och kursens privata community 
 • Handledda studier under 6 veckor, därefter livslång tillgång till materialet 
 • Färdiga planteringsritningar för trädgårdens olika lägen
 • 3 månader GRATIS medlemskap i medlemsportalen Trädgårdslivet

Självstudier engångsbetalning

2490 kr

Studera självständigt

 • 22 lektioner med tillhörande arbetsböcker
 • Läs kursen självständigt helt i din egen takt 
 • Färdiga planteringsritningar för trädgårdens olika lägen
En månad GRATIS medlemskap i medlemsportalen TrädgårdslivetPlus att du när du väljer självstudier får prova på kursen i 14 dagar!

Låt mig vara ärlig nu.

Ätbar trädgårdsdesign är ett program som går steg-för-steg igenom processen till en trädgårdsdesign och lär ut en mängd ätbara träd, buskar, klätterväxter, perenner och lök. Kursen är till för dig som är GENUINT intresserad av att skapa din drömträdgård med fleråriga ätbara växter.

Så om du inom de första 14 dagarna, då vi går igenom den första modulen av Ätbar trädgårdsdesign, jobbar i kursen och inte känner dig nöjd. Visa mig då ditt arbete inom kursens första 14 dagar när modul 1 är igång och berätta varför du inte är nöjd, så återbetalar jag dig!

De vanligaste frågorna

Nej det behöver du inte. Det enda du behöver är ett genuint engagemang och viljan att lära dig.

Det är just det här kursen är till för. En steg-för-steg vägledning som ger dig både kunskapen, inspirationen och självförtroendet att skapa din drömträdgård. 

Alla arbetsböcker är nerladdningsbara och du har tillgång till kursplattformen så länge som den finns kvar. 

Absolut, en liten trädgård kan dessutom kännas som så mycket större om den planeras på ett bra sätt. 

Designprocessen är densamma oavsett var i landet du befinner dig och bland växtporträtten beskrivs fleråriga ätbara växter som passar i hela Sverige, från de sydligaste zonerna till de nordligaste. 

Hejsan,

det är jag som kommer att hjälpa dig under kursen

trädgårdsmästaren och trädgårdsdesignern
med målet att sprida odlingsglädje

Jag ser trädgården som ett kreativt och känslomässigt utlopp. Och varje trädgård är som en tom målarduk, så varför inte låta den spegla dig och din stil? Trädgårdsintresset har hängt med sedan barnsben och i 20 år har jag odlat och skapat i min eller andras trädgårdar. Mitt största intresse har hela tiden varit ätbara växter. Därför skolade jag om mig till trädgårdsmästare och trädgårdsdesigner, som är bland det bästa jag har gjort! Och det har lett mig dit jag är idag. Idag får jag sköta om och designa trädgårdar. Och jag märker att kunderna gärna vill få in fleråriga ätbara växter på ett vackert och naturligt sätt i trädgården. Men jag ser även att det är lika många som själva vill kunna skapa sin egen drömträdgård med ätbara växter. Där såg jag att det saknades ett helhetskoncept på marknaden för den som vill lära sig bägge delarna. Både hur du skapar en vacker och enhetlig trädgård och lära sig att få in de ätbara växterna i trädgården på ett sätt som följer din trädgårdstil.