03Days
11Hours
39Minutes
53Seconds

Hur skulle du känna om du visste precis vart du ska vända dig, för att få svar på hur du skapar en vacker och enhetlig trädgård som du dessutom kan skörda ifrån år efter år?

Att ha tillgång till en steg-för-steg guide som vägleder dig i resan från spretiga idéer till en färdig helhetsbild? Och som visar dig vilka fleråriga växter du kan använda dig av för att skapa en vacker trädgård och för att få skörda mängder av just det du tycker om att äta. - Det är vad kursen Ätbar trädgårdsdesign ger dig!

Med det Malous har lärt mig kan jag nu skapa drömträdgården på min gård!

Det jag har fått ut allra mest av kursen är att kunna designa och planera trädgården i flera dimensioner, vilket har gett mig otroligt många nya idéer för vår trädgård. Med kunskaper från kursen kan jag nu planera och anlägga alla trädgårdsrum jag drömmer om på vår gård!

Helen Fransson

Ätbar trädgårdsdesign

Ätbar trädgårdsdesign är en detaljerad vägledare och guide i form av en onlinekurs, med allt du behöver för att skapa din drömträdgård.

03Days
11Hours
39Minutes
53Seconds

När du har nått slutet av kursen kommer du att:

En färdig trädgårdsanalys 

Genom analysen har du en tydlig bild av vad du tycker om, vill ha och behöver i din drömträdgård. Du känner till platsens förutsättningar och har valt ut startpunkten för din trädgårdsresa! (Istället för att om ett år fortfarande känna dig vilsen över var du ska börja någonstans)

Klarhet av trädgårdens helhetsintryck

Ha en tydlig bild av din trädgårds helhetsintryck, kunna skapa lummiga trädgårdsrum och strukturerat planera din drömträdgård, från tak och väggar till golv. (Ingen mer frustration över att trädgården känns plottrig och osammanhängande)

Ha ritat ditt ätbara drömträdgård

Ha en färdig trädgårdsritning för din ätbara drömträdgård! (Även om du är helt ny på att rita och aldrig har jobbat med ritningar innan) Med hjälp av ritningen har du en tydlig vägvisare från ditt första spadtag till färdig trädgård.

Veta dina förutsättningar

Känna till din trädgårds förutsättningar. Och lärt dig om 69 träd, buskar, klätterväxter, perenner och lök som passar till de olika växtplatserna.

Men framför allt...

Kommer Ätbar trädgårdsdesign att ge dig självförtroendet att vara kreativ i både skapandet och odlandet i din trädgård. Och de dig friheten i att välja vad du vill att din trädgård ska ha för känsla och stil.

"Med Malous stöd skapar jag min
drömträdgård med plats för både odling och lek!"

Malou är så himla kreativ och duktig på det hon gör. Med ett inspirerande sätt där hon också är tydlig har hon lärt mig så mycket om odling och trädgård. Hon är ett otroligt stöd när jag vill förverkliga min drömträdgård!
Kursen har verkligen hjälpt mig att forma trädgården så den passar hela familjen med massor av ätbart, njutning och lek med barnen!

Elin Lewenhaupt

Hur skulle din trädgård se ut om du
gick från dagdrömmar till verklighet?

Ätbar trädgårdsdesign är onlinekursen där du kommer gå ifrån att känna dig frustrerad över att inte hitta rätt struktur i trädgården - till att självsäkert planera för en vacker ätbar trädgård med snabba resultat och större skörd.

Hejsan,

det är jag som kommer att hjälpa dig under kursen

trädgårdsmästaren med målet att sprida odlingsglädje

Jag ser trädgården som ett kreativt och känslomässigt utlopp. Och varje trädgård är som en tom målarduk, så varför inte låta den spegla dig och din stil? Trädgårdsintresset har hängt med sedan barnsben och i 20 år har jag odlat och skapat i min eller andras trädgårdar. Mitt största intresse har hela tiden varit ätbara växter. Därför skolade jag om mig till trädgårdsmästare, som är bland det bästa jag har gjort! Och det har lett mig dit jag är idag. Idag får jag sköta om och designa trädgårdar. Och jag märker att kunderna gärna vill få in fleråriga ätbara växter på ett vackert och naturligt sätt i trädgården. Men jag ser även att det är lika många som själva vill kunna skapa sin egen drömträdgård med ätbara växter. Där såg jag att det saknades ett helhetskoncept på marknaden för den som vill lära sig bägge delarna. Både hur du skapar en vacker och enhetlig trädgård och lära sig att få in de ätbara växterna i trädgården på ett sätt som följer din trädgårdstil.


03Days
11Hours
39Minutes
53Seconds

Helena Welander

"Det är så inspirerande att få Malous stöd. Hennes engagemang och energi gör det så glädjefyllt och inspirerande att förändra i trädgården. Allt är noga planerat och i genomförandet finns handlingskraft vid sidan av lugn och njutning. Hade aldrig klarat det utan din hjälp! Tack, Malou!”

Ulrika Svensson

"Jag älskar denna kursen! Jag har fått ett helt annat sätt att se på min trädgård. Jag har inte kunnat komma fram till hur trädgården skulle se ut sen vi gjorde om den. Tack vare kursen får jag en tydlighet i vad jag vill med min trädgård. Jag har lärt mig så mycket om hur man naturligt kan få in ätbara växter. Kursen kan verkligen rekommenderas! Och den är värd varenda krona!"

Sara Narveby

Jag har fått en helt ny känsla och förståelse för min trädgård efter kursen och massor av idéer på hur vi ska fortsätta utvecklas ihop på ett sätt som passar hela familjen, trädgården och vad vi vill skörda! Dessutom nya trädgårdsvänner på distans, fantastiskt fint! Malous generösa attityd smittar av sig och våra digitala träffar har varit väldigt roliga och givande.
Tack Malou och alla deltagare i första kursomgången för allt!!!"

Innan du får veta allt om kusen ska du få veta mer om vem den är till för...

Du är drömmaren med stora ambitioner för din trädgård, men som är trött på att spendera en massa tid och pengar utan att få till den som du tänkt dig. Du är redo att skapa en vacker trädgård som passar dig och din stil där de ätbara växterna är en naturlig del av den. 
Oavsett om du....
 • Är lockad av idén att planera din trädgård med fokus på fleråriga ätbara växter, för skörd år efter år. Där de ätbara växterna kombineras med den övriga trädgårdens innehåll så att de skapar en helhet tillsammans.
 • Vill lära dig att skapa en vacker och enhetliga trädgård med lummiga trädgårdsrum som passar just din stil och dina behov. Och den får gärna innehålla ätbara växter!
 • Vill ha en lättskött men ändå vacker, lummig trädgård så att du kan tillbringa mer tid till att göra det du älskar med dem du älskar allra mest. Och då är det extra skönt med ätbara växter som återkommer år efter år även om du inte lagt ner någon extra tid på dem.
 • Är helt ny med trädgård och känner att du saknar kunskap och erfarenhet för att planera en vacker och enhetlig trädgård. En trädgård som belönar dig med både grönska, blomning och en rik skörd. 

Du är på helt rätt plats och jag ska berätta exakt hur Ätbar trädgårdsdesign kommer att ge dig verktygen, inspirationen och det stöd du behöver i resan till din drömträdgård!

Vad är så unikt med kursen Ätbar trädgårdsdesign?

Istället för en kurs som bara går in på hur man kan få plats med så mycket ätbara växter som möjligt i trädgården (utan att ta hänsyn till din trädgårdstil, dina önskemål eller att få till en vacker helhet) kommer den här kursen i form av 21 lektioner att leda dig, steg för steg, igenom processen av att skapa en vacker trädgård och visa hur du får in fleråriga ätbara växter i just DIN drömträdgård.

Det här får du i kursen Ätbar Trädgårdsdesign

De fem nyckelbesluten: 

Det här är varför det lönar sig att lära sig ifrån någon som gjort saker före dig - jag vet exakt var de flesta fastnar och missar viktiga bitar i processen av att skapa sin drömträdgård. I den här modulen kommer vi direkt att ta tag i de 5 vanligaste besluten som skulle kunna stoppa dig från att fortsätta framåt om du lämnar dem till sista minuten.

Vi kommer att börja med att sätta grunden till att lyckas genom att ta några viktiga beslut med målet att hjälpa dig uppnå TOTAL klarhet i vad du ska skapa och hur du ska ta dig dit.

Du kommer att ta en genväg genom att konkretisera dina idéer och hitta dina behov. Du kommer att få knepen till hur du tar reda på din trädgårds förutsättningar utan att känna dig överväldigad. Och du kommer att få med alla de viktiga funktioner din trädgård behöver innehålla.

Slutligen kommer du att kartlägga vilken som är den bästa utgångspunkten för dig i din trädgårdsresa (det är lättare än du tror) så att du får en kristallklar bild av vad du du har för mål igenom resten av kursen. 

Det här lär du dig: 

De här 5 besluten kommer att agera som näringen som gör att din drömträdgård växter sig stark och vacker. Vem kunde tro att det kunde vara så enkelt att komma igång genom att ta några genomtänkta beslut INNAN du sätter igång med det praktiska?

När du vet platsens förutsättningar vet du också vad du ska arbeta med, inte emot, för att skapa en lättskött och vacker trädgård.

För punkten där din stil och dina behov kombineras med vad du vill ha i din trädgård. Och vilka förutsättningar som finns på platsen du väljer att arbeta med. På så vis lägger du grunden för din idealiska trädgård.

Det här lär du dig:

De här 5 besluten kommer att agera som näringen som gör att din drömträdgård växter sig stark och vacker. Vem kunde tro att det kunde vara så enkelt att komma igång genom att ta några genomtänkta beslut INNAN du sätter igång med det praktiska?

När du vet platsens förutsättningar vet du också vad du ska arbeta med, inte emot, för att skapa en lättskött och vacker trädgård.

För punkten där din stil och dina behov kombineras med vad du vill ha i din trädgård. Och vilka förutsättningar som finns på platsen du väljer att arbeta med. På så vis lägger du grunden för din idealiska trädgård.

Det här lär du dig: 

Hur du identifierar din stil med hjälp av grundpelarna för att få idéerna organiserade och dig själv redo att få ner dem på en ritning.

Strategierna för att lära dig hur du skapar lummiga trädgårdsrum, från golv till tak.

Använd mina exempel som grund för att ge dig det extra självförtroendet du behöver för att experimentera vidare på egen hand.

Trädgårdens former:

Räck upp handen om du har det här problemet: Du vill så gärna förverkliga alla dina idéer, men känner snabbt att själva processen från tanke till verklighet gärna spinner iväg, till en överväldigande röra som slutar med att trädgården känns antingen plottrig eller kal.

Och jag förstår precis vad du menar.

Du vill att din trädgård ska reflektera dig och allt du älskar men du vill på samma gång att den ska vara enhetlig och genomtänkt.

 Det är därför du i Modul 2 får tillgång till exakt det jag använder mig av varenda gång jag designar en trädgård utan att känna mig vilsen bland alla intryck.

Trädgårdens ätbara växter:

Nu när nyckelbesluten och trädgårdens former är framtagna är det dags att välja ut det som gör det här till en Ätbar trädgårdsdesign och gör att du kommer att kunna skörda från din trädgård år efter år.
 
Här får du en genomgång av en mängd ätbara växter kan utgöra ryggraden i din drömträdgård. Och du får även en genomgång av olika växtplatsers förutsättningar. Allt för att göra ditt val av växter så enkelt som möjligt.
 
Känner att du inte kan så mycket om olika växter kommer den här modulen bryta ner det till dig i enkla växtbeskrivningar som gör att du vet var varje växt trivs att växa, hur stor den blir, vad som är ätbart på den och vad du kan göra med den.

Det här lär du dig: 

Med hjälp av nyckelbesluten i modul 1 och lektionen om växtplatsernas förutsättningar i denna modul lär du dig vilka växter du ska välja för att snabbt få en väletablerad, vacker och lättskött trädgård.

Det finns fler ätbara växter än vi tror, för alla delar av vårt avlånga land. Genom mina växtbeskrivningar får du förslag på träd, buskar, klätterväxter, perenner och lök till din ätbara drömträdgård.

För punkten där din stil och dina behov kombineras med vad du vill ha i din trädgård. Och vilka förutsättningar som finns på platsen du väljer att arbeta med. På så vis lägger du grunden för din idealiska trädgård.

Det här lär du dig: 

Många struntar helt i den här delen när de gör om i sin trädgård och blir frustrerade när slutresultatet inte blir som de tänkt sig. I den här lektionen lär du dig exakt hur du ska göra en grundritning som ger dig de bästa förutsättningarna att lyckas.

Hur du processen av kreativt skissande går till där du ska få dina idéer på papper - och prova dem i verkligheten

Skapa slutritningen om du jobbar efter när du förverkligar din drömträdgård (hint: du behöver INTE rita något snyggt konstverk) Den kommer att göra det enklare att planera vad du ska göra först, vad du kan göra själv och vad du kan behöva hjälp med.

Tre steg till din trädgårdsritning:

Grattis!
Nu när du har tagit dina nyckelbeslut, lärt dig att skapa trädgårdens former och valt ut ätbara växter är det dags att rita upp din drömträdgård!  

För vissa, är det här den roligaste delen av processen. För andra är det den mest skrämmande. Oavsett hur du känner kommer den här modulen att bryta ner ritandet och faserna i en enkel, rolig och ursäktsfri process som garanterar att du får din ritning strukturerat gjord. 

När du anmäler dig under
den här begränsade tiden

 • 4 moduler
  Som visar dig precis allt du behöver för att omvandla dina idéer och tankar till en trädgård med ett vackert helhetsintryck och mängder av ätbara växter.
 • 21 lektioner
  Med strategierna och teknikerna du behöver för att förverkliga din drömträdgård.
 • Nedladdningsbara Guider och Arbetsblad till alla lektioner
  Så att du har tillgång till materialet när, var och hur länge du vill.

( Värde 5990 kr)

Du får tillgång till en modul i veckan

(Förutom under implementeringsveckorna) -  så att du har ordentligt med tid att dyka in i lektionerna och göra färdigt i lugn och ro INNAN du går vidare till nästa modul.

Jag gör så här för att hålla koll på din tid, uppmärksamhet och fokus samtidigt som jag besparar dig från att känna dig överväldigad. Eftersom det är det allra vanligaste som får skapandeprocessen att stanna upp. 

Dessa bonusar som hjälper dig ytterligare en bit på vägen när
du skapar din ätbara drömträdgård

Bonus 1

4 tilfällen med Live Q&A med mig  och kursens privata community Ätbar trädgårdsdesign

(Värde 2990 kr)

Kursen Ätbar trädgårdsdesigns community ger den unika upplevelsen av studiekamrater igenom hela kursen. Oavsett om du behöver feedback, någon att bolla idéer med, pepp eller kunskap så hittar du det i gruppen.

Det är så givande att ha de här typen av gemenskap till hands under skaparprocessen.

Utöver den här fantastiska gruppen av trädgårdsvänner kommer även jag att sända Livelektioner via Zoom vid vardera av de fyra modulerna och svarar på dina frågor för att du ALDRIG ska känna att du fastnat. Det här är det näst bästa alternativet till att ha mig som personlig coach.

Bonus 2

Färdiga planteringsritningar för trädgårdens
 olika lägen. 

(Värde 4800 kr)

Du har skapat din ätbara trädgårdsdesign, valt ut växter och skapat din trädgårdsritning. Nu är det dags att plantera. Det betyder att det är dags att gå ner på detaljnivå och plantera växterna på ett harmoniskt sätt som förhöjer din ätbara trädgårdsdesign.

Som tur är får du med kursen Ätbar trädgårdsdesign med dig planteringsritningar för trädgårdens olika lägen som hjälper dig att skapa proffsiga planteringar.  

Med dessa färdiga planteringsritningar ritade av Malou, kommer ditt skapande bli ännu lättare! i den här tidsbegränsade bonusen får du exklusiva planteringsritningar som du kan använda i din trädgård antingen som de är eller som inspiration till dina egenkomponerade planteringar. Bonusen släpps ihop med modul 2, Trädgårdens former.  

Tillsammans är allt detta värt totalt 13780:-

Men du kan gå med i Ätbar trädgårds design idag för bara...

Plus att du får prova på kursen i 14 dagar!

Låt mig vara ärlig nu.

Ätbar trädgårdsdesign är ett program som går steg-för-steg igenom processen till en trädgårdsdesign och lär ut en mängd ätbara träd, buskar, klätterväxter, perenner och lök. Kursen är till för dig som är GENUINT intresserad av att skapa din drömträdgård med fleråriga ätbara växter.

Så om du inom de första 14 dagarna, då vi går igenom den första modulen av Ätbar trädgårdsdesign, jobbar i kursen och inte känner dig nöjd. Visa mig då ditt arbete inom kursens första 14 dagar när modul 1 är igång och berätta varför du inte är nöjd, så återbetalar jag dig!

De vanligaste frågorna

Nej det behöver du inte. Det enda du behöver är ett genuint engagemang och viljan att lära dig.

Det är just det här kursen är till för. En steg-för-steg vägledning som ger dig både kunskapen, inspirationen och självförtroendet att skap din drömträdgård. 

Alla arbetsböcker är nerladdningsbara och du har tillgång till kursplattformen så länge som den finns kvar. 

Absolut, en liten trädgård kan dessutom kännas som så mycket större om den planeras på ett bra sätt. 

Designprocessen är densamma oavsett var i landet du befinner dig och bland växtporträtten beskrivs fleråriga ätbara växter som passar i hela Sverige, från de sydligaste zonerna till de nordligaste.